Perioada de practică ”You are the engine of Change!”

În cadrul proiectului "You are the engine of change", colega noastră, Alex Tomescu a coordonat cele două perioade de practică.  A creat 2 piese, una de Teatru Forum și una de Teatru Ziar. 

Piesa de Teatru Forum a avut ca tematică bullying-ul și s-a desfășurat în București și în județul Ilfov. 
Piesa s-a numit ”Nu te uiți la tine?” și a fost pusă în scenă de o echipă de 8 actori. 

Piesa de teatru ziar a fost parte dintr-un festival și anume Street Delivery București ce a avut loc în luna iunie 2019. Evenimentul A.R.T. Fusion s-a numit ”Cine ești tu gen?” și a avut în prim plan situația violenței domestice în România dar și în lume.  S-a încercat cât mai mult să se deschidă conversații despre problemele întâmpinate de către femei în societate și spectatorii să creeze un spațiu de dezbateri. 
Pe lângă acestea, discuțiile au fost și despre cum putem avea o societate solidară, în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate și care oferă șanse egale tuturor oamenilor. 

Proiectul implică 32 de lucrători de tineret din 8 țări, 4 europene si 4 africane: Burundi, Bulgaria, Kenya, Letonia, Nigeria, Portugalia, România și Tanzania. Toate țările partenere au realizat activități în cele două perioade de practică. 

În prima perioada de practică multiplicatorii au pregătit și implementat reprezentații de teatru forum pentru cel puțin 1600 de tineri (cel puțin 200 în fiecare țară). Subiectele pieselor au fost bullying-ul, violența în familie, manipulare, inegalitatea de gen, abuzul de droguri și sarcinile timpurii.

În a doua etapă de practică multiplicatorii și-au transferat competențele într-o nouă rundă de reprezentații de data aceasta folosind și metodele Teatru Ziar și Teatru Invizibil. Subiectele abordate în această fază au fost: violența împotriva femeilor, manipularea emoțională într-o relație, accidentele rutiere etc.

În total au fost realizate 51 de reprezentații: 17 de Teatru Forum, 3 de Teatru Invizibil și 5 de Teatru Ziar, cu un total de aproximativ 2047 de spectatori.

Acest proiect a fost implementat în perioada noiembrie 2017 și octombrie 2019 și este co-finanțat prin programul Erasmus+, al Uniunii Europene. 


ADRESA
Str. Marin Serghiescu, Nr. 14, Apt. 6.
Sector 2 București

COPYRIGHT
A.R.T. Fusion